450g kycklingfilé
1 liter vatten
2 lagerblad
6 hela vitpepparkorn
2msk mjöl
1 dl vispgrädde
1 ½- 2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk socker
1½ dl dill
smör, salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten, lagerblad, vitpepparkorn och 1½ tsk salt i en stor kastrull.
Skär kycklingen i 2cm stora bitar. Lägg dem i kastrullen och låt dem skjuda i 10-15 min.Sila bort kyckling och kryddor. Spara fonden!
Smält 1 msk smör i en kastrull, rör ner mjölet. Tillsätt sedan buljongen du kokt kycklingen i, ca 5 dl behövs.
Tillsätt grädden och låt koka i 3-5 min. Tillsätt sedan ättika, socker och kycklingen. Låt kycklingen bli varm, ta bort från plattan och tillsätt sedan dillen.
Servera gärna med potatis eller ris. Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar