tisdag 29 mars 2011

Kokoskyckling med chili och jordnötssås

4 port

Ingredienser
4 st  kycklingfilé(er) 
1 st  gul lök(ar) 
2 st  vitlöksklyfta(or) 
1 st  röd chilifrukt 
1 msk  rapsolja 
salt 
1 msk  farinsocker 
2 msk  soja 
1 msk  kycklingfond 
1 tsk  pressad citron 
3 msk  jordnötssmör 
4 dl  kokosmjölk lätt
 
Serveras med 
4 port  basmatiris 
4 port  blandad sallad

Tillagning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med basmatiris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar