Tillagningstid: ca 7 tim från första förberedelsen
Ingredienser
1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad)Marinad:
1,5 dl olja
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk malen ingefära
3-4 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Creme fraichesås: ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats)
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
Tillbehör:
Rödlök
Paprika
Fetaost
Tomater
1 kg Potatis
Beskrivning
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar. Skär köttet i lika stora bitar. Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar (eller över natten).Blanda alla ingredienser till såsen och låt den stå kallt till servering.
Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före innan man blandar i det övriga.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om. Strimla rödlök, paprika och tomater efter tycke och smak. Tärna fetaosten. Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran.
Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. Servera med creme fraichesåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar