söndag 20 mars 2011

Frukostbullar



24 st

Ingredienser
1 pkt jäst
7,5 dl fingervarmt vatten
1 msk honung
2 msk olivolja
15 dl vetemjöl
1 tsk salt
Ägg
Sesamfrön

Gör så här
Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjöltet. Arbeta kraftigt i degmaskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig.
Låt jäsa i minst 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två smorda plåtar.
Låt jäsa i minst 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter på 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar